تا ایرانی به سبک و سیاق طالبانی تنها یک سنگر مانده آنهم نامش مردم است .
تیر ۰۹، ۱۳۸۸
آیا سنگربانان خوابند یا بیدار؟
تا ایرانی به سبک و سیاق طالبانی تنها یک سنگر مانده آنهم نامش مردم است .
تیر ۰۸، ۱۳۸۸
شهید و مبارزه و خون، دوباره در خدمت فاشیسم
این نظر بانویی فرهیخته و اهل نظر است ! یک مدعی با کوله باری بزک کرده به سرخاب هنر ،ادب ، رادیو ، مجله ، وبلاگ و بهتر دانی . کما بیش شاید از جنس روشن فکران سه دههٔ پیش ، همان نسل با نزاکت که نسل ما را هر جایی کرد و به باد داد و امروز فریاد شکسته ما را در کوچه و خیابان گزارش میکند گوئی که شده ایم سر گرمی این و آن. تا چشم باز کردیم و شنیدن اموختیم ، با دستمایه همین واژهها بود ، همین ادبیات خون و شهید که سرکوبمان کردند ، تحقیرمان کردند. گویی اگر ورقی برگردد ، بیست، سی سالی نیز اینها به پاسداری از خون و شهیدی که نسل ما آنرا هدیه میکند بر گرده ما سوار گردند . این چیزی نیست جز تکیه کلام فاشیسم که نه عقیده بلکه لحن گفتار دیگری را هم بر نمیتابد . چه بسا آتشی نهند و بسوزانند گنجینهٔ به یادگار مانده از صادقها و بهارها و خیامها که در آنجا چه بسیارند واژگان بی ادبی! صابری بزرگوار که امروز به خون خواهی برخاستی، آنان که کف خیابانها و زندانها را رنگین میکنند سرچشمهٔ همان بغضی اند که ما را بی پروا به فریاد وا میدارد و ادبیاتشان هم به ادبیات ما نزدیک تر است، اگر مزاح کنیم یا بی ادبی ، اگر سخیف گوییم و مزخرف ، ادامهٔ راهشان با ما ، شما خطر نفرمایید ، پس از ما به پاسداری از خون ما عرض خود ببرید و منت گذارید.
چه کسی خایه های رفسنجانی را کشید ؟
تیر ۰۷، ۱۳۸۸
محسن مخملباف
اقتدار سیاسی با واداشتن مردم به عمل به وجود میآید و با خلاف آن از بین میرود.
دروغگویان و دزدان رأی ملت، با خریدن وقت، اقتدار سیاسی ملت را تضعیف میکنند.
رئیس جمهور موسوی سکوت نکن. صبر نکن، به ما فرمان بده!
گمشدهی ما مردم ایران، آگاهی نبود، شجاعت بود. ترس ما، از احساس تنهایی تک تک ما به وجود آمد. شرکت در انتخابات و راهپیمایی میلیونی ثابت کرد که اگر همه ملت با هم باشیم ضربه ناپذیریم.
رئیس جمهور موسوی، مردم را به خانهها نفرست تا دوباره در تنهایی، سرکوبِ یاس و ترس شوند.
از دولتی که خود غیرقانونی است، اجازۀ قانونی راهپیمایی مسالمتآمیز نخواه.
اکثریت جامعۀ ایران که به تو رأی دادهاند، منتظر فرمانت هستند.
به ما فرمان راهپیمایی بده.
به ما فرمان اعتصاب عمومی بده.
به ما فرمان مبارزه بده.
نیاز مشترک ما فرمان توست، رئیس جمهور موسوی به ما ملت فرمان بده!
از طرف مردم ایران
محسن مخملباف
ششم تیر ۱۳۸۸
تیر ۰۳، ۱۳۸۸
فرهنگ لغات خر سوار
ترجمه:
نشان خدای خشمگین بر روی زمین و حتی هوا
نظام = دوستان ، مواجب بگیران ، مفت خوران ، اهل خانه ، همین اینور و آنور ، برو بچ
مردم = چماقداران ، سر سپردگان ، سگهای هار ، گرگان دریده ، متخصصین زورگیری ، صاحب پنجه بوکس ، مافیا
زور = مردم
شیوه حکومتداری ایران اسلامی به عنوان الگو در جهان مطرح شده
« شکل و روش و نتایج انتخابات ۲۲ خرداد لیبرال دموکراسی آمریکا را که از آن به عنوان ابزار سلطه استفاده میشد در هم شکست و امروز شیوه حکومتداری ایران اسلامی به عنوان الگو در جهان مطرح شده است !
من به همراه مرغ پخته خندان توی قابلمه این موفقیت را به شما ، آقای احمدی نژاد تبریک میگویم .
تیر ۰۲، ۱۳۸۸
مواد لازم برای تحلیف رئیس جمهور نا منتخب در مجلس
۲- کاردک مخصوص گند زدایی برای کندن خروارها تف و لعنت چسبیده بر چهره رئیس جمهور نا منتخب
۳- تنگ حاوی مایع مخصوص ، که مغز رئیس جمهور محترم در حین مراسم تحلیف در آن نگهداری شود تا مبادا چیزی در آن وارد گردد
۴- چوب لباسی مخصوص آویزان کردن حاله مقدس رئیس جمهور نا منتخب از آن جهت که در دو هفتهٔ اخیر بسیار بر وزن آن اضافه شده است و باری گشته بر گردن وی
۵- ماله برای کشیدن به اندازهٔ کافی
تیر ۰۱، ۱۳۸۸
فکاهی روز
حسن قشقاوی، سخنگوی وزارت خارجه : انتخابات ریاستجمهوری ایران برلیان درخشانی بر تارک عزت و سربلندی ایران است !
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با صدور بیانیه ای ناآرامی های اخیر در تهران و دیگر شهرهای ایران را حاصل برنامه ای طراحی شده از سوی "استکبار جهانی" دانسته !
اتریش
این گرد همایی هیچ گرایش سیاسی و حزبی خاصی را نمایندگی نمیکرد .
خرداد ۳۱، ۱۳۸۸
من نیز در غم تو شریک یاور
خرداد ۳۰، ۱۳۸۸
میرحسین موسوی: در کنار مردم خواهم ماند
میرحسین موسوی، نامزد معترض انتخابات اخیر ریاست جمهوری ایران امروز در جمع هواداران خود حاضر شده و از آنها خواسته است تا در صورتی که توسط مقام های دولتی بازداشت شد، دست به اعتصاب سراسری بزنند.
همزمان با حضور آقای موسوی در جمع تظاهر کنندگان، یک بیانیه نیز منتشر کرده که و در آن خطاب به مردم گفته "همواره در کنار شما خواهم ماند."
آقای موسوی در این بیانیه تاکید دارد که "هرگز اجازه نخواهم داد بر اثر عمل من جان کسی در معرض خطر قرار گیرد و در عین حال بر اعتقاد راسخ خویش مبنی بر باطل بودن انتخاباتی که گذشت و استیفای حقوق مردم پای می فشارم."
آقای موسوی از مردم خواسته که حرکات اجتماعی خود را بر اساس آزادی های مصرح در قانون اساسی و اصل امتناع از خشونت پیگیری کنند.
شاهدان عینی می گویند آقای موسوی در سخنان خود در خیابان جیحون تهران در نزدیکی خیابان آزادی که شاهد درگیری هزاران معترض با نیروهای دولتی بود گفته است که آماده شهادت است و به راهش ادامه خواهد داد.
از هفته گذشته و به دنبال اعلام نتایج انتخابات، شهرهای مختلفی در ایران شاهد اعتراضاتی بوده است. در برخی شهرهای ایران میان هواداران نامزدهای معترض با نیروهای امنیتی درگیری روی داد. بر اثر این درگیری ها تعدادی کشته و چندین نفر زخمی شده اند.
در اعتراضات امروز در تهران، پلیس برای متفرق کردن معترضان از گاز اشک آور، باتون و ماشین های آب پاش استفاده کرده است. گزارش های تائید نشده، حاکی از آن است که این درگیری ها کشته و زخمی بر جای گذاشته است.
شاهدان عینی گفته اند که صدای تیراندازی در تهران شنیده شده است. معترضان علیرغم ممنوعیت تجمعات امروز در خیابان ها ظاهر شدند و با پلیس درگیر شدند.
هزاران نیروی امنیتی میدان انقلاب و حوالی دانشگاه تهران را به محاصره خود در آورده بودند. خبرنگاران می گویند پلیس ضد شورش با گاز اشک آور و باتون به معترضان حمله کرده است. آنها می گویند مقام دولتی نسبت به روزهای پیش با شدت عمل بیشتری وارد عمل شده اند.
طبق گزارش ها معترضان از دست پلیس به کوچه و خیابان های اطراف محل تجمع گریختند و ضمن دادن شعارهایی علیه مقام های دولتی به طرف نیروهای امنیتی سنگ پرتاب کردند. آنها همچنین در خیایان ها آتش روشن کردند.
شاهدان عینی می گویند امشب نیز به مانند چند شب گذشته معترضان به نتایج انتخابات از پشت بام ها "الله اکبر" و "یا حسین، میرحسین" سر داده اند.
بیانیه جدید آقای موسوی
آقای موسوی در بیانیه ای که همزمان با درگیری ها منتشر کرده، این پرسش را مطرح می کند که مردم می پرسند"چه باید کرد و به چه سو باید رفت".
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری، می گوید که آنچه را به آن باور دارد با مردم درمیان گذاشته است.
آقای موسوی با شرحی از پیروزی انقلاب ایران در سی سال پیش در باره دلایل خود برای ورود به عرصه انتخابات می نویسد: "آمده بودم تا بگویم گریز از قانون به استبداد می انجامد، تا به یاد آورم که اعتنا به کرامت انسانها پایه های نظام را تضعیف نمی کند بلکه استحکام می بخشد."
آقای موسوی با اشاره به انتقادهایی که به حامیان وی وارد شده می گوید: "چقدر بی انصافند کسانی که منافع کوچکشان آنها را وا می دارد تا این معجزه انقلاب اسلامی را ساخته و پرداخته بیگانگان و انقلاب مخملین بنامند."
در این بیانیه با اشاره به اعتراض های گسترده نسبت به نتیجه انتخابات و نادیده گرفته شدن اعتراض ها آمده که اگر برای موج نارضایی های گسترده اجتماعی از بحران مدیریتی کشور، از طریق صیانت از آرای آنها پاسخ داده نشود و یا آنها نتوانند برای دفاع از حقوق شان به نحوی مدنی و آرام واکنش نشان دهند، مسیرهای خطرناکی در پیش خواهد بود.
آقای موسوی میزان تقلب و جابه جایی آرا را عظیم دانسته که به عقیده وی "آتش به خرمن اعتماد مردم زده است."
آقای موسوی امروز شنبه از سوی شورای نگهبان به جلسه این شورا دعوت شده بود اما از حضور در این شورا امتناع کرد. او در این بیانیه می نویسد: "از ما خواسته می شود که در این شرایط شکایت خود را از طریق شورای نگهبان پیگیری کنیم، حال آنکه این شورا در عملکرد خود چه قبل، چه حین و چه بعد از انتخابات عدم بی طرفی خود را به اثبات رسانده است."
ما در این راه با بسیجی رو به رو نیستیم، بسیجی برادر ماست. ما در این راه با سپاهی رو به رو نیستیم، سپاهی حافظ انقلاب و نظام ماست. ما با ارتش رو به رو نیستیم، ارتش حافظ مرزهای ماست و .... ما با کجروی های و دروغ گویی ها روبه رو هستیم و در پی اصلاح آن هستیم
میرحسین موسوی
این نامزد انتخابات همچنان بر این نظر است که باید این انتخابات باطل شود و انتخابات دیگری برگزار شود نه آنکه "با طرح احتمال خونریزی، مردم از هر گونه راهپیمایی و تظاهرات بازداشته شوند یا شورای امنیت کشور به جای پاسخگویی به سئوالات مشروع در خصوص نقش لباس شخصی ها در حمله به افراد و اموال عمومی و ایجاد التهاب در حرکت های مردمی، به فرافکنی بپردازد و مسئولیت فجایع به وجود آمده را بر عهده دیگران بگذارد."
به گفته آقای موسوی، "ما در این راه با بسیجی رو به رو نیستیم، بسیجی برادر ماست. ما در این راه با سپاهی رو به رو نیستیم، سپاهی حافظ انقلاب و نظام ماست. ما با ارتش رو به رو نیستیم، ارتش حافظ مرزهای ماست و .... ما با کجروی های و دروغ گویی ها روبه رو هستیم و در پی اصلاح آن هستیم."
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری به مقامات دولتی توصیه کرده برای برقراری آرامش امکان تجمع مسالمت آمیز را بر اساس قانون اساسی فراهم کنند، زیرا با ایجاد فضایی آزاد در رسانه ها دیگر " احتیاجی به حضور نیروهای نظامی و انتظامی در خیابانها نخواهد بود."BBC
میرحسین موسوی در میان مردم گفت که از پدرانمان آموخته ایم که نهایتا خون بیگناهان دامن گناهکاران را خواهد گرفت
نامه ميرحسين موسوي به شوراي نگهبان : شور و شعور اجتماعی ملت ایران در حافظه تاریخ خود این بیعدالتی و قانونشکنی را باور نخواهد کرد
درگیری میان تظاهرکنندگان و نیروهای انتظامی در تهران
براساس گزارش شاهدان عینی از تهران، نیروهای امنیتی و ضدشورش حضور گستردهای در میدانها و خیابانها دارند. نیروهای امنیتی با ماشینهای آبپاش، باتوم و سپر و انواع سلاحها در مسیر میدان انقلاب تا آزادی مستقرند و مانع از شکلگیری تجمع میشوند.
خبرگزاری آلمان از درگیری میان تظاهرکنندگان و پلیس در تهران خبر داده و نوشته است پلیس با گاز اشکآور و ماشین آبپاش به مردم حملهور شد.
گزارشهای دیگر رسیده از تهران حاکی از وقوع برخی درگیریها در تهران است و نیروی انتظامی به مردم معترض حمله میکند تا اجازهی شکلگیری هستهی اولیهی تجمع را ندهد. درگیریها عمدتا در خیابانهای فرعی منتهی به خیابانهای آزادی و انقلاب در جریان است.
از نخستین ساعات بامداد امروز رسانههای وابسته به حکومت با انتشار خبرهای گوناگون از لغو تجمع و راهپیمایی ساعت ۱۶ روز شنبه ۳۰ خرداد خبر میدادند. صدا و سیمای جمهوری اسلامی از ساعت ۲ بعدازظهر، سرگرم اطلاع رسانی در باره لغو تظاهرات روز شنبه بود. مردم بیاعتنا به این اعلام، از ساعت سه در حال رفتن به تظاهرات بودند.
به نقل از "مجمع روحانیون مبارز" نیز خبری منتشر شد که راهپیمایی روز شنبه میدان انقلاب تا آزادی لغو شده است. اما این خبر در سایت رسمی "مجمع روحانیون مبازر" دیده نشد.
تماس تلفنی با شرکتکنندگان در تظاهرات و کلیهی کسانی که در مسیر راهپیمایی هستند، از ساعت چهار و نیم به وقت ایران قطع شده است. طبق خبرها، خیابانهای منتهی به میدان انقلاب از صبح زود، محل استقرار پاترولهای پلیس بودهاند. یک شاهد عینی از دیدن پاترولهای پلیس با دستکم ۸ سرنشین در خط ویژه اتوبوس در مسیر جمهوری به انقلاب گفت.
میدان هفتتیر با وجودیکه مسیر راهپیمایی نیست، از صبح زود، مملو از یگانهای ویژه پلیس بود. یک شاهد عینی از برتری تعداد پلیس به رهگذران و مردم حاضر در میدان گفت. مامورانی که در مسیرهای مختلف مستقر شدهاند، به نقل از شاهدان عینی، باتوم و اسپری همراه دارند.
جمعه شب، صدای اللهاکبر از پشتبامهای تهران بیشتر از شبهای پیش به گوش میرسید.
یک شاهد عینی با اشاره به گستردگی قشرهای حاضر در اعتراضهای جاری گفت: « خانم همسایهی ما که چادری و بسیار مومن است، آمد امروز حلالیت طلبید و گفت من دارم به تظاهرات میروم. رایام را حتی به قیمت کشته شدن میخواهم پس بگیرم.»DW
راهپیمائی روز شنبه قطعی است
احتمال حضور خاتمی، موسوی و کروبی در راهپیمایی امروز تهران (شنبه 30 خرداد)
نگاهی به نتایج انتخابات ریاست جمهوری در خارج از کشور
ایرانیان خارج از کشور با شرکت گستردهی خود در انتخابات ریاست جمهوری یکی از رکوردهای تاریخ معاصر ایران را بر جا گذاشتند. در سی سال گذشته کمتر پیش آمده بود که نمایندگیهای جمهوری اسلامی با انبوه کسانی روبرو شوند که خواهان شرکت در انتخابات ریاست جمهوری و انداختن رأی خود به سود نامزد مورد نظر خود هستند.
آرایی که در حوزههای مختلف خارج از کشور شمارش شدهاند، نکات معنادار و تقریباَ قابل تعمیمی را به نمایش میگذارند. در بیش از ۱۵۰ حوزهای که رأیگیری به عمل آمده، در کمتر از ده حوزه اکثریت آرا از آن محمود احمدینژاد شده است. در بقیهی حوزهها میرحسین موسوی کسبکنندهی اکثریت آراست. در این حوزهها فاصلهی فرد پیروز با نفر بعد، که معمولاَ محمود احمدینژاد است، بسیار چشمگیر است.
آرای خاموش به کدام سو؟
از شرکت گستردهای که این بار ایرانیان خارج از کشور در انتخابات ریاست جمهوری داشتند و نیز از ترکیب آرای آنها میتوان چنین استنباط کرد که اکثریت "آرای خاموش" دورههای قبل، این بار به طور طبیعی به سود نامزد اصلی غیرحاکم، یعنی میرحسین موسوی به صندوقها ریخته شدهاند. در این زمینه شاید کمتر بتوان تفاوت بارزی میان داخل و خارج از کشور بازشناخت. به عبارت دیگر، ترکیب آرا در خارج از کشور این ادعای رسمی که حضور گستردهتر و کمسابقهی ایرانیان داخل کشور در پای صندوقها به سود محمود احمدینژاد تمام شده، به این یا آن میزان سؤالانگیز و قابل تردید میکند.
محدودیت امکان دستکاری در آرا
نکتهی دیگر، سلامت روند انتخابات و شمارش آرا در حوزههای خارج از کشور است. سطح سواد و آگاهی رأیدهندگان که آنها را تا حدودی نسبت به صیانت آرایشان حساستر میکند، کوچکی حوزههای انتخاباتی در خارج از کشور و نیز امکان محدود تقلب ودستکاری در آرای این حوزهها سبب شده که آمار و ارقام ارائهشده با آنچه که واقعاَ در صندوقها ریخته شده تطبیق داشته باشد. البته ایرانیان ساکن در برخی از حوزههای خارج از کشور (مانند مالزی) با شنیدن برخی آمار و ارقام مبهم و سؤالانگیز در برخی رسانههای نیمه رسمی داخل، فوراَ در صدد پیگیری برآمدند و نشان دادند که آمار واقعی دقیقاَ بر عکس آن چیزی است که در رسانههای یادشده عنوان شده است.
حضور گستردهی ایرانیان خارج از کشور در انتخابات اخیر سبب شده که حساسیت آنها نسبت به نتایج اعلامشده در داخل کشور نیز در سطح قابل اعتنایی باشد و در اعتراضهای اخیر نیز به سهم خود شریک باشند.DW
اوباما: جهان ایران را تحت نظر گرفته است
در پی انتشار هشدار رهبر جمهوری اسلامی ایران به معترضان به نتیجه انتخابات، باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا گفت جهان ناظر حوادث ایران است.
آقای اوباما پیشتر گفته بود مایل نیست به عنوان یک مداخله گر در امور ایران قلمداد شود.
اما او در گفتگویی با شبکه CBS آمریکا گفت: "برای من، با در نظر گرفتن لحن و محتوای پیامی که داده شده بسیار مهم است که دولت ایران درک کند که جهان این کشور را تحت نظر گرفته است."
او افزود: "به نظر من نحوه برخورد آنها با مردمی که از طرق مسالمت آمیز تلاش می کنند صدای خود را برسانند، پیامی بسیار واضح به جامعه بین المللی می فرستد که [ماهیت حکومت] ایران چه هست، و چه نیست."
آیت االه خامنه ای در تازه ترین اظهاراتش کشورهای غربی را متهم به تلاش برای "بهره برداری از فضای ناآرام ایران" کرد اما آقای اوباما در اظهاراتش القاء این مسئله که "این صدها هزار نفری که به خیابان ها در ایران ریخته اند به نحوی در واکنش به غرب یا آمریکا این کار را انجام می دهند" را "حربه ای قدیمی" و "بی تاثیر" توصیف کرد.
پیام اوباما به معترضان ایرانی
باراک اوباما در پاسخ به این سوال که آیا پیامی برای مردم ایران که در خیابان ها هستند دارد یا نه، گفت: "ما از کسانی که به شیوه ای مسالمت آمیز به دنبال عدالت هستند حمایت می کنیم."
آقای اوباما که تاکید کرد تحولات کنونی ایران یک مسئله داخلی این کشور است و ارتباطی با رویارویی آمریکا یا غرب با ایران ندارد، گفت: "اینکه مردم در خیابان ها هستند و خود را در معرض خطر بزرگی قرار داده اند نشانه آن است که چیزی در آن جامعه می خواهد سر باز کند."
با این وجود رئیس جمهور امریکا با تاکید بر تمامیت ارضی ایران و این مسئله که در نهایت مردم ایران باید تصمیم بگیرند، با نقل بخشی از سخنرانی معروف مارتین لوتر کینگ، فعال سرشناس حقوق مدنی در آمریکا گفت: "تظاهراتی که می بینیم گواهی است بر آنچه دکترکینگ آن را قوس جهان اخلاقی خواند. این کمان طولانی است اما در نهایت به سمت عدالت تغییر جهت می دهد."
آقای اوباما همچنین در یک مراسم قدردانی از خبرنگاران در واشنگتن، خطرپذیری شهروندان ایران که اخبار و تصاویر اعتراض های عمومی را در طی یک هفته گذشته به خارج ارسال کرده اند ستود و گفت تاریخ در ایران در حال شکل گیری است.
پیش از او رابرت گیبز، سخنگوی دولت آمریکا اقدام های معترضان را "باورنکردنی" و "شجاعانه" توصیف کرد.
اظهارات آقای اوباما در پایان روزی منتشر شد که در آن مجلس نمایندگان کنگره آمریکا با اکثریتی قاطع (405 رای موافق در برابر یک مخالف) با صدور قطعنامه ای دولت ایران را به دلیل اعمال خشونت علیه مردم معترض به نتیجه انتخابات این کشور، محکوم کرد.
باراک اوباما هرچند در مورد خشونت های بعد از انتخابات ایران ابراز نگرانی کرده، اما به طور صریح دولت ایران را در اینباره محکوم نکرده است.
این موضع آقای اوباما با انتقاد شدید سیاستمداران جمهوریخواه مواجه شده است، هرچند که برخی از دموکرات ها آن را هوشمندانه و حساب شده دانسته اند. BBC
تجمع فردا (شنبه) به هيچ عنوان لغو نخواهد شد
Mehdi Karroubi تجمع فردا (شنبه) به هيچ عنوان لغو نخواهد شد، حتی به سايت اعتماد ملی اعتماد نکنيد که بسياری از گردانندگانش در زندانند و می توانند هر لحظه سايت را هک کنند. شنبه، ساعت 16، ميدان انقلاب تا آزادی را با فرياد رياشکن پر خواهيم کرد...ستاد مجازی مهدی کروبی
به آنها بگویید این لقمه اگر خفه نکند تا ابد پایین نمیرود!
خرداد ۲۹، ۱۳۸۸
جمعی از سینما گران ایران
ما دوستداران مردم و سرزمین خودکه به هیچ جا وابسته نیستیم، با اعلام نگرانی از تکرار تجربه های تاریخی و تلخ جنگ های محله ای و خانگی، که قرن ها برای این سرزمین جز مرگ و ویرانی حاصلی نداشت، مصرانه می خواهیم که به احترام حقیقت، با اعلام نتایج واقعی انتخابات به این نمایش قدرت پایان داده شود و هشدار می دهیم که محض قدرت نمایی، مردم را به جان هم نیندازید و تیره بختی کسانی که در همین کشورهای همسایه ی ما قربانی جنگ های داخلی و خانگی اند را به این سرزمین نکشانید که مسلما کسی جز دشمن از آن بهره نمی برد."
عباس کیارستمی، بهرام بیضایی، ناصر تقوایی، پرویز کیمیاوی، محسن مخملباف ، جعفر پناهی، بهمن قبادی ، رخشان بنی اعتماد، کامبوزیا پرتوی ، کیومرث پور احمد، اصغر فرهادی، واروژکریم مسیحی ، مانی حقیقی،، کیانوش عیاری، عزت الله انتظامی، بابک احمدی،، نیکی کریمی، فاطمه معتمدآریا، علی نصیریان، حسن پورشیرازی ، حسین جعفریان ، سیف الله داد، شادمهر راستین، محمد رسول اف ، علیرضا رئیسیان، خسروسینایی، مژده شمسایی، فرشته صدرعرفایی، ترانه علیدوستی، حسن فتحی، ایرج کریمی، نظام الدین کیایی، حمید فرخ نژاد ، جهانبخش نورایی، شهرام اسدی، مهناز افضلی، محسن امیر یوسفی.
نیک آهنگ
استانداری تهران: تجمع فردا مجوز ندارد
استاندار تهران ابراز امیدواری کرد کسانی که قصد برگزاری تجمع داشتند، در این باره تجدید نظر کنند.
آقای تمدن با اشاره به اینکه آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی" مسیر را روشن کرده اند" گفت تا وقتی راهکار وجود دارد دلیلی ندارد که افراد به راهکار هایی مثل این تجمع روی بیاورند.
مرتضی تمدن همچنین تجمع های روزهای گذشته حامیان میرحسین موسوی و مهدی کروبی را غیر قانونی خواند و با اشاره به سخنان آیت الله خامنه ای درباره قانون شکنی گفت " این آقایان اگر می خواهند منجر به دیکتاتوری نشود مسایل را باید جمع و جور کنند و مسیر قانون را طی کنند.عفو بین الملل: اظهارات رهبر ایران، چراغ سبز سرکوب
مهدي كروبي خواستار ابطال انتخابات
مبادا با ناامیدی ملت از شورای نگهبان آن نگرانی تاریخی امام خمینی محقق شود که فرموده بود: مبادا روزی ملت علیه شورای نگهبان به خیابان ها بریزند.
مردم کوتاه نخواهند آمد
سخنان آیتالله خامنهای در خطبههای نماز جمعه تهران را بسیاری از ناظران، دفاع قاطع وی از دولت احمدینژاد دانستند. به نظر عیسی سحرخیز، روزنامهنگار، این سخن نشان میدهد که هدایتگر اصلی کودتای نرم شخص خامنهای بوده است.
عیسی سحرخیز: آقای خامنهای با این سخنرانی و حمایتی که به صورت قاطع و صددرصد از آقای احمدینژاد و برگزارکنندگان انتخابات داشت، نشان داد که در واقع این کودتای نرم با هدایت و برنامهریزی ایشان انجام شده است و دیگران چیزی غیر از مهرهی اجرایی نبودهاند و ایشان دنبال این بوده که رئیس جمهور مورد علاقهی خودش را به مردم تحمیل بکند و از آنسو آن رایهایی را که مردم الان شعار میدهند که به ما پس بدهید، به حساب نظام بگذارد و بگوید که مردم آمدهاند و نظام را تایید کردهاند. از آنسو هم دنبال این بود که با تهدید و با زبان سخت با رقبای آقای احمدینژاد که الان حس میکند رقبای خود او هستند، برخورد بکند و آنها را تهدید بکند که اگر این تظاهرات خیابانی ادامه داشته باشد، اگر اعتراضات شما به نتایج انتخابات ادامه داشته باشد، شما با نیروهای نظامی مواجه خواهید بود و یک کودتای تند و سخت را هم دور از نظر نگیرید. او سعی میکرد در این صحبتها به گونهای هم بیان بکند که پیامد این ماجرا و در واقع نتیجهی کار ایشان که خونریزی و کشتار مردم است را به حساب آقای خاتمی، آقای موسوی، آقای کروبی و آقای هاشمی رفسنجانی و تا حدودی آقای ناطق نوری و دیگر فعالان سیاسی و مراجع مذهبی کشور بگذارد.
دویچه وله: فکر میکنید الان عکسالعمل جناح مقابل باید چه باشد؟
عیسی سحرخیز: تصور من این است که جناح مقابل کوتاه نخواهد آمد، چون این مسئله را پیشبینی میکرد. همین که حضور امروز در نماز جمعه را که بنا بود انجام بشود، لغو کردند. هیچ کدام از این افراد هم شرکت نکردند، به این معناست که دیگر امیدی به آقای خامنهای ندارند. آن چیزی که الان در سطح جامعه مطرح است، این است که عدالت رهبری زیر سوال است، مدیریت و مدبری آقای خامنهای زیر سوال است، که با صحبتهای ایشان این مسئله تقویت شد و نمیشود حکومت و کشور را در دست چنین فردی سپرد که برای حفظ خودش و قدرت خودش مردم را تهدید میکند و اکثریت قاطبهی کسانی که رای دادند و الان حس میکنند رایشان را به گونهای مصادره کردند را به کشتن و کشتار تهدید میکند. این فرد دیگر در جایگاه اصلی خودش قرار ندارد و الان دیگر انتخابات از متن به حاشیهی سیاست ایران رفته و موضوع رهبری و ولایت فقیه و قدرت آقای خامنهای زیر سوال است.
دویچه وله: اشاره کردید که عدالت رهبری زیر سوال رفته است. آیا الان جای این هست که مجلس خبرگان به ریاست آقای هاشمی رفسنجانی در این خصوص در چارچوب اختیاراتی که قانون اساسی به آنها داده، تذکری به رهبری بدهد؟
عیسی سحرخیز: گمان من این است که این کارها مقدماتی لازم دارد، زمینههایی را میخواهد و نوع برگزاری انتخابات خبرگان هم به گونهایست که بخشی از اعضای خبرگان در واقع منتخب مردم نیستند، بلکه منتصبان آقای خامنهای هستند و به این راحتی به این سمت و سو نمیروند. ولی حوادث یک هفتهی گذشته و همین طور سخنان آقای خامنهای و آن چیزی را که نشان داد در آینده میخواهد انجام بدهد، طبیعتا بسیاری از آنها را که نگاه مذهبی و نگاه آزادیخواهانه دارند، کسانی که با رژیم شاه به دلیل چنین رفتارهایی مبارزه کردند، به زندان رفتند و صدمه دیدند را به تفکر میاندازد که این وضعیت با سی سال پیش که شاه حاکم بود چه تفاوتی دارد. ژنرالهایی شبیه ازهاری و اویسی و آن فرماندهان، با این نظامیانی که فردا قرار است رودرروی ملت قرار بگیرند و خون آنها را به کف خیابان بریزند و با آن دورهای که حکومت نظامی در ایران شد چه تفاوتی دارد. طبیعتا آنها دیر یا زود به آن نقطه خواهند رسید که آقای خامنهای در این جایگاه دیگر جای بدی را غصب کرده است و منافع ملی و مصالح کشور با وجود ایشان قابل حفظ نیست.
دویچه وله: بسیاری از ناظران، نطق امروز آقای خامنهای را تشبیه میکنند به نطق ایشان در ده سال پیش بعد از وقایع هجده تیر و کوی دانشگاه. آیا الان وقایع ایران قابل مقایسه با هجده تیر هست و آیا ممکن است جنبش کنونی مردم ایران به سرنوشت هجده تیر دچار بشود؟
عیسی سحرخیز: من فکر میکنم ابعاد ماجرا بسیار وسیعتر و عمق اعتراضات بسیار شدیدتر است. ولی ظاهرا آقای خامنهای و نزدیکان ایشان تصورشان این است که به همین راحتی میتوان این ماجرا را هم ختم به خیر کرد و آن وضعیت را درست کرد. اتفاقا دقیقا هم از آن شیوهها و روشها دارند استفاده میکنند تا رقبای خودشان را کنار بگذارند. ولی اگر در آن زمان بحث اصلاحطلبها بود و تا حدودی آقای خاتمی، الان یک اکثریت قاطعی از جامعه در سطح رهبران مذهبی و سیاسی، همان طور که خود ایشان هم مطرح کردند، پایشان در این ماجرا درگیر است و آقای خامنهای با یک اقلیت محدود میخواهد کودتای نرم خودش را با کودتای تند و خشن آینده تحمیل بکند و برای اینکه کار خودش را پیش ببرد، باید به نظر من خون زیادی را در این کشور بریزد و جوانهای بسیاری را به کشتن بدهد. طبیعتا در جامعهای که فرهنگ ’’خون بر شمشیر پیروز است‘‘ را دنبال میکند، مخصوصا در این یک هفته هم نشان داده که سعی میکند به روشهای مسالمتآمیز و صلحطلبانه و بدون خونریزی دنبال اهداف خودش باشد. در این جامعه، من تصور نمیکنم که این گونه رفتار خشن جواب مثبتی بدهد، بلکه تاریخ نشان داده است که معمولا نتیجهی عکس هم در پی دارد.DW
دلبستگی به نظام جمهوری اسلامی
نامه هنرمندان و نویسندگان ایرانی در تبعید
مردم آزاده جهان
امروز مردم ایران با حضور شجاعانه خود در خیابانها به مقابله به تفکری برخواسته اند که ریشه در فاشیسم و افراطی گری دارد.
تفکری که با نقض گسترده و مداوم حقوق بشر، جان مردم را به لب رسانده و از آن بدتر، با رفتارهای بی خردانه و تحریک آمیز خود، به صورت تهدیدی جدی برای صلح جهانی در آماده است.
ما هنرمندان و نویسندگان ایرانی در تبعید، دولت کودتا را به رسمیت نمیشناسیم. ما سرکوب وحشیانه مردم ایران و کشتار بی رحمانه تظاهر کنندگان را محکوم میکنیم.
آنچه مردم ایران میخواهد جزو ابتداییترین حقوق مدنی است:
خواست مردم برگذاری مجدد انتخابات در شرایطی آزاد و عادلانه و زیر نظر سازمانهای بیطرف بینالمللی است.
ما از تمام مردم آزده جهان میخواهیم ضمن حمایت از مطالبات به حق مردم ایران، اجازه ندهند دولتهایشان این رژیم کودتا را به رسمیت بشناسند.
هنرمندان و نویسندگان ایرانی در تبعید
کاوه یغمایی- بهروز وثوقی-پرتو نوری علا- مرتضی نگاهی- شیرین نشاط- ابراهیم نبوی- محسن نامجو- عباس میلانی- امید معماریان- عباس معروفی- نصیر مشکوری- محسن مخملباف- سهراب محبی -کیوسک(آرش سبحانی، بابک خیاوچی، اردلان پایوار،علی کمالی, شهروز مولایی)-نیک آهنگ کوثر- صمصام کشفی- ساسان قهرمان- رضا قاسمی -فریدون فرح اندوز- ناصر زراعتی-- زیبا شیرازی- امیر شیشه گران- فرهاد شاه حسینی- لونا شاد- پیمان سلیمی- حمید سعیدی-شهرزاد سپانلو- آرش ساسان- فرانک زرین آبادی- رضا دقتی- اسماعیل خویی- مامک خادم- اروین خاچیکیان- ماز جبرانی- مهدی جامی- کورش تقوی- فریبا تقوی- عباس بختیاری- آناهیتا باستانی- فرامرز اصلانی- مهرنوش ارسنجانی- شیلا ارسطوپور- آیدا احدیانی- آبجیز(ملودی صفوی، صفورا صفوی،صوفی صفوی)-شیما کلباسی-شیدا شفیعی نیک آهنگ
عوض شدن دید غربیها نسبت به ایران
سرویسهای اینترنتی مانند تویتر، فیس بوک و یوتیوب این امکان را به وجود آوردهاند که جهانیان از اتفاقاتی که در ایران میافتد، مطلع شوند. مارکوس میشائلزن (Marcus Michaelsen)، پژوهشگر و کارشناس اینترنت در ایران، در مصاحبه با سایت شبکهی یک تلویزیون آلمان میگوید، اعتراضات مردمی در روزهای گذشته باعث شده که دید غربیها نسبت به ایران و ایرانی عوض شود. او معتقد است که این اعتراضات تصویری را که از ایران در ذهن جهانیان بود، یعنی یک جامعهی بسته و استبدادزده، بکلی عوض کرده است. وی میگوید: «ما دیگر تنها تصاویر یک رژیم خودکامه را که در پی ساخت بمب هستهای است نمیبینیم، بلکه در کنار آن یک جامعهی متمدن سرزنده را هم مشاهده میکنیم، انسانهایی که خواهان دموکراسی برای خود و سرزمینشان هستند.»
هر ایرانی، یک خبرنگار
نبود رسانههای مستقل در ایران باعث شده است که شهروندان ایرانی همچون خبرنگاران عمل کنند و آخرین اخبار مربوط به اعتراض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری را با تلفن همراه و اینترنت به دورترین نقاط جهان بفرستند. برای نمونه، خبر حضور میرحسین موسوی در تظاهرات روز دوشنبه (۱۵ ژوئن/ ۲۵ خرداد) چند ساعت زودتر از خبرگزاریهای رسمی از طریق تویتر منتشر شد.
میشائلزن میگوید که علاوه بر آن معترضان میتوانند برنامههای خود را با یکدیگر تنظیم کنند و برای تظاهرات در محل خاصی قرار بگذارند. او با تحسین میگوید که در ایران ۲۲ میلیون نفر از اینترنت استفاده میکنند.
این ایرانشناس و کارشناس اینترنت در پاسخ به این پرسش که آیا اینترنت میتواند باعث پیروزی اپوزیسیون شود میگوید، در این زمینه احتمالا اینترنت تاثیری آنچنانی نخواهد داشت. آنچه در این راستا مهم است، این است که تا کی معترضان حرکتهای اعتراضی خود را ادامه دهند و اینکه مردم تا چه حد از موسوی و کروبی پشتیبانی کنند.
میشائلزن معتقد است که جامعهی شهری ایران همیشه آمادگی پذیرش تحولات مدرن را داشته و به غرب نزدیک بوده است. به گفتهی او اینترنت در سالهای گذشته استقبال مردم از نوآوری و علاقه به غرب را بیشتر کرده است و باعث تنگتر شدن رابطه میان ایرانیان ساکن ایران و پناهندگان و مهاجرانی شده است که پس از انقلاب ناچار به ترک میهن خود شدهاند.
دولت در فکر ایجاد یک «اینترنت مدار بسته»
میشائلزن در پایان مصاحبهاش هشدار میدهد که اگر در ایران اعتراضات مردمی آنطور که باید نتیجهبخش نباشند و احمدی نژاد رئیس جمهور ایران بماند، احتمال تشدید سانسور و تحدید بیشتر آزادی مطبوعات زیاد است. او خبر میدهد که اخیرا در درون هیئت دولت، ایجاد یک «اینترنت مدار بسته»، اینترنتی که فقط ویژهی ایران است و با جهان خارج ارتباط ندارد، مطرح شده است.DW
در پاسخ آنکه ملت ما را خس و خاشاک خواند
کرمی که فقط بر کف این خاک خزیدهست/
البته که غیر از خس و خاشاک ندیدهست
ای نخل سرافراز جوان، کرمک مفلوک/
بالاتر از این، فکر بلندش نرسیدهست
این ملت رزم است که برخاسته هشیار/
وان دولت ظلم است که اینگونه خمیدهست
این نسل جوان وطنم هست و بنازم/
درسی که گرفتهست و رهی را که گزیدهست
صندوق به دوشی که گذشت از سر بازار/
دزدی است کزین حوزه به آن حوزه دویدهست
پیغمبر دزدان که نشسته پس پرده/
این سرقت بیسابقه را نقشه کشیدهست
با سارق صندوق بگوئید که افسوس/
این بار برای تو کسی رأی نریدهست!
خرداد ۲۸، ۱۳۸۸
محمود احمدی نژاد متهم به ترور مخالفین در وین
پیتر پیلز همچنین مدارکی را در اختیار ادارهٔ دادگستری اتریش قرار داده است که به تازگی از مافیا ضبط شده و دلالت بر خرید اسلحه توسط سفارت ایران از این گروه درست در همان زمان میکند. در گذشته نیز دست داشتن محمود احمدینژاد در این واقعه و عضویت او در گروهکهای ترور رژیم در اتریش و آلمان بارها مطرح بوده است ، که اینبار با به دست آمدن شواهد تازه، این اتهام را وارد فاز جدیدی میکند.
Ahmadinejad "dringend tatverdächtig" bei Wiener Kurden-Morden
عبادی: انتخابات باطل اعلام شود
شیرین عبادی، حقوقدان سرشناس ایرانی خواستار ابطال نتایج دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران، و برگزاری انتخاباتی تازه تحت نظر سازمان ملل متحد شد.
خانم عبادی که برای دیدار با ناوی پیلی، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد درژنو، خواسته آزادی "حدود 500 نفر که در طی هفته گذشته دستگیر شدند" را مطرح کرد.
شیرین عبادی در یک مصاحبه با خبرگزاری رویترز در شهر ژنو گفت: "به نظر من اگر انتخاباتی جدید، اما بدون حضور ناظران بین المللی سازماندهی شود، حاصل هر چه که باشد مورد اعتراض و رد یکی از احزاب درگیر قرار خواهد گرفت."
خانم عبادی که همزمان با برگزاری تجمع اعتراضی گسترده در تهران جهت یادبود کشته شدگان در تظاهرات گفتگو می کرد، مردم را پشتوانه میرحسین مسوی دانست و گفت: "میزان مقاومت آقای موسوی بسیار به میزان مقاومت مردم بستگی دارد. تا وقتی که مردم مقاومت کنند، موسوی هم می تواند مقاومت کند."
شیرین عبادی در پاسخ به این سوال که آیا ایران به سمت انقلابی دیگر پیش می رود گفت: "فکر می کنم هنوز زود باشد در این باره صحبت کنیم."
در ماه دسامبر سال گذشته مقر کانون مدافعان حقوق بشرکه خانم عبادی ریاست آن را بعهده دارد توسط دولت ایران و به دلیل نداشتن مجوز فعالیت تعطیل شد.
خانم عبادی همچنین در گفتگو با خبرگزاری رویترز از دستگیری عبدالفتاح سلطانی، دیگر عضو کانون مدافعان حقوق بشر و رضا تاجیک مسئول روابط عمومی این تشکل ابراز نگرانی کرد.
موسوی در راهپیمایی تهران حضور یافت
میر حسین موسوی در بین هزاران نفر از هوادارانش که به نتایج انتخابات ریاست جمهوری اعتراض دارند، در میدان امام خمینی تهران حاضر شد.
این راهپیمایی به دعوت آقای موسوی برای بزرگداشت هشت نفری که روز دوشنبه در راهپیمایی تهران کشته شدند، برگزار شده است و به گفته شاهدان عینی از میدان هفتم تیر تا میدان امام خمینی تهران در جریان است.
بسیاری از معترضان شمع به دست داشتند. میرحسین موسوی نیز مانند هوادارانش لباس سیاه بر تن کرده بود و از روی یک ماشین سخنرانی کرد.
بر اساس برخی منابع بسیاری از خیابانهای منتهی به محل تجمع مسدود شده اند و امکان عبور و مرور اتومبیل ها به سمت میدان امام خمینی تهران وجود ندارد.
روزنامه گاردین در وبلاگ ویژه خود به نقل از شبکه پرس تی وی، شمار شرکت کنندگان در راهپیمایی را "صدها هزار نفر" ذکر کرده است.
حدود ساعت شش بعد از طهر به وقت تهران خبر رسید که به دلیل ازدحام شدید جمعیت در میدان امام خمینی، مسافران مترو نمیتوانند از خروجیهای این میدان بیرون بیایند و به خروج از ایستگاههای قبلی و بعدی دعوت میشوند.
در دیگر شهرها، آرامگاه شاهچراغ محل گردهم آیی معترضان شهر شیراز بود که هزاران نفر از آنها در این مکان در سکوت مقابل یک تابوت نمادین تجمع کردند.
هرچند برخی منابع حاضر در این گردهم آیی تعداد ماموران نیروی انتظامی در محل شاهچراغ را اندک توصیف کردند اما نیروهای لباس شخصی در میان جمعیت حضور دارند.
این گردهم آیی پس از آن برگزار شد که در دو روز گذشته نیروهای بسیجی با تظاهر کنندگان در شهر شیراز برخورد کردند.
به گفته منابع در زاهدان، این شهر تا اندازه ای آرام تر شده و تظاهرات به شکل آرام پی گرفته می شود. همچنین مسجد طالقانی این شهر نیز محل برگزاری یک مراسم عزاداری برای کشته شدگان در جریان ناآرامی ها بوده است.
در ارومیه هم به گفته منابع آگاه خیابان های امام خمینی و خیام، که در روز های اخیر محل برگزاری تجمع معترضان به نتیجه انتخابات بوده، تحت کنترل شدید نیروهای امنیتی قرار دارند و تا کنون مردم ارومیه امکان برگزاری تظاهرات اعتراضی خود را نداشته اند.BBC
مخملباف: مردم ایران خواهان صلح و دموکراسیاند
محسن مخملباف، نویسنده و کارگردان ایرانی، به همراه مرجان ساتراپی، سازندهی فیلم پرسپولیس، در دیداری با نمایندگان پارلمان اروپا، اوضاع ایران پس از انتخابات و بحران پیشآمده بر سر نتایج انتخابات ۲۲ خرداد را برای آنها تشریح کردند.
به گزارش رسانههای آلمان، ساتراپی خطاب به نمایندگان پارلمان اروپا گفت: «من هنرمند هستم نه سیاستمدار، و به هیچ گروه سیاسی هم تعلق ندارم. اما اکنون احساس وظیفه میکنم که در بحثهای مربوط به نتایج انتخابات دخالت کنم.» ساتراپی معتقد است، در انتخابات ۲۲ خرداد اکثریت آرا را نه محمود احمدینژاد، بلکه میرحسین موسوی کسب کرده است.
خانم ساتراپی به نمایندگان پارلمان اروپا گفت: «من به اینجا نیامدهام که ثابت کنم در انتخابات ایران تقلب شده است. اگر چنین تقلبی نبود، تظاهرات وسیع اعتراضی در شهرهای ایران پیش نمیآمد. آیا واقعا شما باور میکنید در کشوری که ۶۲ درصد آن به نفع رئیسجمهور محمود احمدینژاد رای داده باشند، میلیونها نفر برای اعتراض به خیابانها بیایند؟ شما خوب میدانید که چنین چیزی امکان ندارد».
«کودتا بود»
در کنار مرجان ساتراپی، محسن مخملباف، سینماگر مشهور ایرانی نشسته بود. او یک برگ کاغذ فکس را نشان میدهد که به زبان فارسی است. به گفتهی مخلمباف، منبع این فکس وزارت کشور ایران است و در آن نتایج واقعی ذکر شده است. بنا به آمار مندرج در این برگه، میرحسین موسوی، یکی از نامزدهای انتخابات ۲۲ خرداد، ۱۹ میلیون رای (۶۲ درصد) به دست آورده و محمود احمدینژاد که به عنوان فرد پیروز انتخابات معرفی شده، تنها موفق به کسب ۷ / ۵ میلیون رای (۱۲ درصد) شده است.
مخملباف به نمایندگان پارلمان اروپا گفت: «آنچه پس از شمارش آرا رخ داد، دستکاری در آرای مردم نبود، بلکه یک کودتا بود.»
مخملباف گفت: «آخر شب روز جمعه (۱۲ ژوئن / ۲۲ خرداد) از کمیتهی انتخابات وزارت کشور با آقای موسوی تماس گرفته و به وی اطلاع دادند که با آکثریت آرا به عنوان رئیس جمهور انتخاب شده است. آقای موسوی مشغول تهیه نطق پیروزی خود بود که گروهی نظامی وارد دفتر او شدند و اعلام کردند انقلاب دموکراتیکی در کار نیست». به اعتقاد مخملباف، این یعنی «کودتا».
مخملباف افزود: «کمی بعد تلویویزن دولتی ایران اعلام کرد که آقای احمدینژاد برندهی انتخابات شده و تجمع بیش از ۴ نفر در خیابانها ممنوع است».
پس از اظهارات مخملباف، مرجان ساتراپی از اوضاع ایران بعد از انتخابات گزارش داد. او گفت، رهبران جمهوری اسلامی در برابر تظاهرات انبوه مردم، واکنشی عصبی از خود نشان میدهند. به گفته خانم ساتراپی، خشنونت نهادهای دولتی، بازداشتها، ایجاد محدودیتهای گسترده در وسایل ارتباطی و فعالیت آزادانهی مطبوعات اقدامهایی هستند که نگرانیآورند.
«مردم خواهان صلح و دموکراسیاند»
ساتراپی با اشاره به نیروهای بسیج و لباس شخصیها و دیگر نیروهای نظامی حامی احمدینژاد، خطاب به نمایندگان پارلمان اروپا گفت: «نباید فراموش کرد که این افراد، مسلح و خشونتطلب هستند. آنها دست به کشتار میزنند. ممکن است اوضاع خیلی خطرناک شود، ممکن است بسیاری کشته شوند. با این وجود مردم به خیابانها میروند. علیرغم آنکه تلفنها کار نمیکند و کسی چیزی را سازماندهی نمیکند، میلیونها نفر در تظاهرات شرکت میکنند. مردم بخوبی میدانند که شرکت در تظاهرات زندگی خود را به خطر میاندازند. در میان مردم عطش شدیدی نسبت به دموکراسی وجود دارد».
رسانههای خارجی از روز دوشنبه نمیتوانند برای تهیه گزارش از تظاهرات خیابانی از دفاتر کار خود خارج شوند. در شهرها مردم از ایننترنت و شبکههای اجتماعی چون فیسبوک و تویتر برای اطلاعرسانی دربارهی رخدادهای روز استفاده میکنند. مرجان ساتراپی میگوید که میانهی خوبی با این وبسایتها ندارد، اما خوشحال است که چنین امکاناتی وجود دارد.
محسن مخملباف ادامهی صحبتهای خانم ساتراپی را پیگرفت و گفت: «احمدینژاد نیروهای مسلح را در اختیار دارد. رادیو و تلویزیون و دیگر رسانهها در کنترل اوست. مردم نمیتوانند از امکانات ارتباطی همچون تلفن همراه و SMS استفاده کنند. سانسور شدیدی بر اینترنت حاکم است.
مخملباف سپس خطاب به نمایندگان پارلمان اروپا گفت: «مردم ایران به کمک شما نیاز دارند تا صدایشان شنیده شود. مردم ایران بمب اتم نمیخواهند، آنها خواهان صلح و دموکراسی هستند».
هر دو هنرمند ایرانی راهبرد اتحادیه اروپا را که نسبت به اوضاع ایران ابراز نگرانی کرده و خواهان توضیح دولت ایران دربارهی احتمال دستکاری در انتخابات شده، راهبردی مناسب میدانند. به باور این دو، واکنش تند و غیرعادی از خارج، به رهبران جمهوری اسلامی بهانه میدهد که غرب را متهم به دخالت در امور داخلی ایران کند. ساتراتی معتقد است که جهان خارج باید در شناسایی محمود احمدینژاد به عنوان برندهی انتخابات حوصله به خرج دهد و دست نگهدارد.
خانم ساتراپی به نمایندگان پارلمان اروپا گفت:« فراموش نکنید که ۶۰ درصد جمعیت ایران را جوانان زیر ۳۰ سال تشکیل میدهند. این جوانان در آرزوی آزادی و جامعه باز هستند و مایلاند هرچه سریعتر جایگاه واقعی خود را بیابند DWموج اعتراضات در خارج از ایران گسترده تر می شود
موج اعتراضات نسبت به نتایج اعلام شده دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنان خارج از ایران ادامه دارد و ابعاد آن روز به روز گسترده تر می شود.
روز چهارشنبه در رم پایتخت ایتالیا تجمعی با حضور کلیه احزاب ایتالیا از راست تا چپ برگزار شد.
روزنامه ایتالیایی ایل رفورمیستا در فراخوانی از مردم این کشور دعوت کرده بود به حمایت از دموکراسی خواهان ایران، در یکی از میدان های شهر رم تجمع کنند. این فراخوان با حمایت احزاب راست و همچنین چپ میانه مواجه شد.
آنتونلو ساکت تی، نویسنده و روزنامه نگار ایتالیایی در گفتگو با بخش فارسی رادیو بی بی سی گفت: "این تظاهرات در حمایت از اعتراضاتی است که در تهران و تمام ایران نسبت به نتایج انتخابات صورت می گیرد. حمایت از کسانی که به خیابان ها و میدان های ایران آمده اند و خواستار انتخابات جدید هستند. ما همچنین خواستار پایان دادن به محدودیت ها و خشونت هایی هستیم که نسبت به این تظاهرات مسالمت آمیز علیه ایرانیان صورت می گیرد."
از سوی دیگر ایرانیان مقیم فلورانس، از دیگر شهرهای ایتالیا، با استاندار توسکانا، شهردار فلورانس و نمایندگان احزاب مختلف نشستی برگزار کردند تا مطالبات مدنی مردم ایران را اعلام کنند. کمیته ای برای پیگیری این امر تشکیل شد تا در اولین نشست رسمی استانداری توسکانا متنی را به تصویب برساند.
سفارت ایران در لندن نیز از ابتدای اعلام نتایج تا کنون هر روز شاهد تجمع گسترده معترضان به انتخابات بوده است.
نسترن از دانشجویان تظاهر کننده مقابل سفارت ایران درباره این تجمعات به بی بی سی فارسی گفت: "نکته جالب برای من این بود که همه لزوما برای اعتراض به رای آقای موسوی نیامده بودند، بلکه خیلی ها برای اینکه رای شان جایی حساب نشده بود، اعتراض داشتند. چند نفر سلطنت طلب هم آمده بودند که آنها را بردند بیرون. همه چیز آرام بود. مردم آمده بودند که به خواسته خودشان برسند."
شهرهای مختلف آلمان هم مانند بسیاری از کشورهای دیگر شاهد موج اعتراضات ایرانیان به نتایج انتخابات است.علی رضا رضوانی در برلین می گوید عصر چهارشنبه تظاهراتی در برلین مقابل وزارت امور خارجه آلمان برگزار شد. همچنین در شهر کلن هم معترضان به خیابان آمده بودند.
این تظاهرات در طول سی سال در وین بی نظیر بود. نه تنها از وین بلکه از دیگر شهرهای اتریش هم به وین آمده بودند.
فرزانه عظیمی
او در ادامه افزود: "ما با این تجمعات می خواهیم با همه مردم دنیا صحبت کنیم و بگوییم همه لباس سبز بپوشند. بچه ها در ایران تنها نیستند. هر کس که موافق جریان این رای گیری نیست با لباس سبز باشد. به بچه ها بگوییم که همه ما در خارج از کشور با آنها و در کنارشان هستیم."
فرزانه عظیمی از ایرانیان مقیم اتریش به حرکت خودجوش ایرانیان مقیم وین اشاره می کند که منجر به تظاهرات بزرگی در روز گذشته شده است.
خانم عظیمی در ادامه گفت: "این تظاهرات در طول سی سال در وین بی نظیر بود. نه تنها از وین بلکه از دیگر شهرهای اتریش هم به وین آمده بودند. در واقع خواست این تظاهرات در یک قطع نامه پنج ماده ای تصریح شد. اعتراض به نتیجه اعلام شده انتخابات، اعتراض به تقلب در انتخابات و رسیدگی به سرکوب هایی که در طول روزهای گذشته شاهد آن بوده ایم."
در شهر ونکوور کانادا هم ایرانیان هر شب مقابل گالری هنر ونکوور در ساعت ۹ و نیم شب گردهم جمع می شوند و با روشن کردن شمع با معترضان به نتیجه انتخابات در تهران همراهی می کنند و با بازماندگان کشته شدگان و زخمی شده های روزهای اخیر ابراز همدردی می کنند.
برگزار کنندگان اعلام کرده اند که به اعتراضات خود ادامه خواهند داد.BBC
احتمال حضور میرحسین موسوی در تجمع امروز
منابع خبری نزدیک به میرحسین موسوی نوشته اند که ممکن است او عصر روز پنجشنبه در جمع هوادارانش در میدان امام خمینی تهران حاضر شود.
خبر برگزاری این تجمع، در تظاهرات روز چهارشنبه27 خرداد (17 ژوئن) از طریق پلاکاردها به اطلاع هواداران آقای موسوی رسید.
به گزارش سایت کلمه، "احتمالا میرحسین موسوی" در این "تجمع آرام" شرکت خواهد کرد.
آقای موسوی همچنین از هوادارانش خواسته بود که به یاد کشته شدگان حوادث اخیر با نشانه های سوگواری در مساجد و تکیه ها تجمع کنند.
جان لاین خبرنگار بی بی سی در تهران می گوید که دولت تاکنون واکنش روشنی به تظاهرات و اعتراضات روزانه نشان نداده است.
محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران که برنده انتخابات جمعه اعلام شد، روز چهارشنبه بار دیگر از نتایج رای گیری دفاع کرد و آن را مهر تاییدی برای عملکرد چهار سال ریاست جمهوری خود دانست.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان، ایسنا، وی در جلسه هیات دولت، انتخابات را یک رفراندوم توصیف کرد و با اشاره به آرایی که وزارت کشور اعلام کرده است گفت: "25 ميليون نفر اين روش مديريت را در كشور تاييد و در انقلاب تثبيت كردند."
آقای احمدی نژاد هیچ اشاره ای به اعتراضات گسترده مخالفان که معتقدند در انتخابات تقلب شده است نکرد.
مخالفان خواستار تشکیل یک کمیته حقیقت یاب یا ابطال آرا و برگزاری مجدد انتخابات هستند اما دولت تاکنون دربرابر این تقاضا ایستادگی کرده است.
شورای نگهبان می گوید حداکثر ممکن است اجازه بازشماری آرای برخی از صندوق ها را بدهد.
رهبر ایران نیز با حمایت از این موضع گیری خواستار رفع نگرانی ها در مورد انتخابات شده است.
وزارت کشور چهارشنبه شب در تازه ترین موضع گیری درباره اعتراض ها، اعلام کرد که نامزدها حق دسترسی به جزئیات صندوق های رای را ندارند.
اعتراض ها از زمان اعلام پیروزی آقای احمدی نژاد رو به افزایش بوده است و تهران در سه روز گذشته شاهد اجتماعات بزرگ مخالفان بود.
در سایر شهرها نیز از اعتراضات عمومی خبر می رسد اما به علت محدودیت های شدیدی که دولت ایران بر سیستم های ارتباطی همچون تلفن همراه، پیامک های تلفنی، و اینترنت اعمال کرده است دسترسی به اخبار بسیار دشوار است.
رهبر ایران که بر پیروزی آقای احمدی نژاد مهر تایید زده خواستار پایان ناآرامی ها شده است.
جان لاین خبرنگار بی بی سی در تهران می گوید که مخالفان به فشار خود بر دولت ادامه می دهند.
او می نویسد: "از طرف دیگر برداشت من این است که دولت واقعا یک پاسخ جامع تدارک ندیده است، و در عوض به نوعی مشغول آزار مخالفین است."
به گفته او درحال حاضر نه تنها از جنب و جوش مخالفان کم نشده بلکه ابتکار آنها در حال قوت گرفتن است.
او می گوید: "آنچه نتایج انتخابات باعث فوران آن شده، یک حس شدید سرخوردگی است، خشمی که طی دو سال زندگی در اینجا حس کرده ام. مردم خیلی از دست سیستم عصبانی و سرخورده هستند، سیستمی که به نظر می رسد با تحقیر با آنها برخورد می کند."
احضار سفرا
از سوی دیگر وزارت خارجه ایران با فراخواندن سفیر سوئیس که نماینده منافع آمریکا در ایران است علیه بیانیه های "مداخله جویانه" آمریکا در مورد انتخابات ایران اعتراض کرده است.
به گزارش خبرگزاری فارس وزارت خارجه "اعتراض و عدم خرسندی" ایران را در مورد بیانیه های مقام های آمریکایی در باره نتایج انتخابات جمعه ابراز کرد.
اما در واشنگتن، کاخ سفید گفت که باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا همچنان از حقوق ایرانی هایی که به طور صلح آمیز به نتایج انتخابات اعتراض دارند دفاع می کند "بی آنکه در بحث های داخلی ایران دخالت کند."
هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا نیز گفت: "این حقی محفوظ برای مردم ایران است که صدایشان را به گوش برسانند و آرایشان شمرده شود. نتیجه هر انتخاباتی باید اراده مردم را منعکس کند و این به عهده ایرانی هاست که تصمیم بگیرند چگونه می خواهند این اعتراض داخلی در باره نتیجه انتخابات اخیر را حل کنند."
وزارت خارجه نیز با قوت این ادعا را که آمریکا در امور داخلی ایران دخالت می کند رد کرد و اشاره کرد که ایران دیپلمات های سایر کشورها را نیز احضار کرده است.
گزارش می شود که دولت ایران سفرای چندین کشور از جمله کانادا و چند کشور اروپایی را فراخوانده است تا نسبت به آنچه دخالت این کشورها در انتخابات ایران می داند اعتراض کند.
کشورهای عمده غربی منصفانه بودن انتخابات را زیر سوال برده اند و باراک اوباما گفته است که ناآرامی پس از انتخابات نشان می دهد که "مردم ایران نسبت به مشروعیت رای گیری قانع نشده اند.BBCرهبر حزب الله لبنان: چهل میلیون ایرانی به ولایت فقیه رأی دادند!
سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان، دیشب در یک سخنرانی زنده تلویزیونی به طرفداری از نتایج انتخابات ریاست جمهوری ایران پرداخت و گفت مشکلاتی که در اعتراض به نتایج انتخابات در ایران به وجود آمده بزودی پایان خواهد یافت.
سیدحسن نصرالله در حالی که جمع زیادی از هوادارانش در حومه شیعه نشین جنوبی بیروت به صفحه عظیم تلویزیون بزرگ حسینیه سیدالشهدا چشم دوخته بودند، در مورد اعتراضهایی که به نتیجه انتخابات ایران شده گفت: "البته بله، بعضی از دوستان ما در ایران به خاطر اختلاف بر سر شمارش آرا مشکلاتی ایجاد کرده اند، همیشه در ایران از این جور اختلافات بوده اما با حضور ولی فقیه، آیت الله خامنه ای و خردمندی ایرانیان، ایران از این بحرانی که پیش آمده به آسانی گذر خواهد کرد".
وی که از نخستین شخصیتهای سیاسی خارجی بود که پس از اعلام نتایج انتخابات ایران، اعلام پیروزی محمود احمدی نژاد را به او تبریک گفت افزود: "دنیا چهل میلیون ایرانی را که از بامداد تا شامگاه صف کشیدند تا در نظامی اسلامی و در حکومت ولایت فقیه، رأی بدهند ندید؟ کجای جهان عرب ممکن است چنین اتفاقی بیفتد؟"
سیدحسن نصرالله گفت کسانی که در مورد شرایط کنونی در ایران در حال خیالبافی و تحلیلند و امید و آرزوهایی در ذهن می بافند، دچار توهمند.BBC
الم باید نه قلم ...
امروز عکسی دیدم از پست فطرتی که چنان با اسلحه و چشمان دریده بالای بامی ایستاده بود انگار که پائین همان بام داشتند برایش جنازه خیرات میکردند . دوستان تف به او می انداختند که اینست قاتل رفقای ماست . یا یکی از قاتلین . میدانید به چی فکر میکردم ؟ اینکه اگر همین آدم پس فردا بلند شد و رفت اخراجی های دیگری ساخت چند میلیون فروش خواهد کرد ؟ مگر آن قبلی که ساخت چقدر با این فرق داشت برای خودش و برای ما ؟ بعد هم یک عارفی از درون خود ما استقبال بکند از تغییر او و اگر که نگوئیم بله شما درست میفرمائی ابرو برایمان چاق میکند ...
چقدر حال آدم بهم میخورد از خودش . اینکه میگویم از خودش هم برای اینکه ما حق نداریم حالمان از دیگران بهم بخورد . خود اوئی که ما حق حال بهم خوردگی اش را نداریم حالش از خودش بهم میخورد ها ، ولی ما حق نداریم . هزار جور باید جواب پس بدهیم . ولش کن بی خیال ...
با تمام اینها میخواهم بگویم رفقا ! کوتاه نیائید . راه همین است و فقط همین . راه ما هزینه هائی دارد که هرچه هست لبخند و سازش و کوتاه آمدن نیست . اینرا میگویم و با اینکه شاید همین فردا بخاطر ترویج هزار چیز هزار جا ببرندم . فکر میکنم که گور پدرش را خیلی وقت است دارم به خودم میگویم که اینهمه می نویسم . رفقا وضع خراب است نگذارید وضع تان خراب بشود . عکسها و کلیپها را که می بینی قلبت کنده میشود . و میخواهی بنویسی که میرسی به عین القضات که انگار حرف آخر را اول گفته : شرح اینکار را الم باید نه قلم ... از وبلاگ علیرضا رضایی
تغییر لوگوی piratebay در پشتیبانی از مردم ایران
ادامه تظاهرات گسترده مخالفان؛ مقاومت دولت
بعد از ظهر روز چهارشنبه ده ها هزار نفر از مردم تهران بار دیگر اعتراض خود به نتایج انتخابات ریاست جمهوری را به نمایش گذاشتند، اما دولت همچنان در برابر درخواست مخالفان برای ابطال آرا و انتخابات مجدد مقاومت می کند.
همزمان میرحسین موسوی، نامزد اصلاح طلبان که بازنده انتخابات اعلام شده، خواستار ادامه اعتراضات صلح آمیز از جمله در روز پنجشنبه شده است.
به گفته خبرنگاران انتظار می رود تظاهرات پنجشنبه بزرگتر باشد، روزی که آقای موسوی می گوید باید روز عزاداری برای هشت نفری باشد که پس از تظاهرات عظیم دوشنبه در اثر تیراندازی کشته شدند.
آقای احمدی نژاد روز شنبه با دو سوم آرا برنده انتخابات اعلام شد. مخالفان مدعی تقلب گسترده در انتخابات هستند.
اعتراض ها از زمان اعلام پیروزی وی رو به افزایش بوده است و تهران در سه روز گذشته شاهد تظاهرات های بزرگ مخالفان بود. در سایر شهرها نیز از اعتراضات عمومی خبر می رسد اما به علت محدودیت های شدیدی که دولت ایران بر سیستم های ارتباطی همچون تلفن همراه، پیامک های تلفنی، و اینترنت اعمال کرده است دسترسی به اخبار بسیار دشوار است.
رهبر ایران که بر پیروزی آقای احمدی نژاد مهر تایید زده خواستار پایان ناآرامی ها شده است.
مخالفان خواستار ابطال آرا و برگزاری مجدد انتخابات هستند اما دولت تاکنون دربرابر این تقاضا ایستاده و شورای نگهبان که به دولت نزدیک است می گوید حداکثر ممکن است اجازه بازشماری آرای برخی از صندوق ها را بدهد.
وزارت کشور در تازه ترین موضع گیری درباره اعتراض ها، چهارشنبه شب اعلام کرد که نامزدها حق دسترسی به جزئیات صندوق های رای را ندارند.
ناظران می گویند که شاهد یک بن بست سیاسی هستند؛ مخالفان دست از اعتراض برنمی دارند و دولت نیز امتیازی به آنها نمی دهد.
راهپیمایی در سکوت
دولت ایران محدودیت های شدیدی بر بی بی سی و سایر شبکه های خبری خارجی اعمال کرده است. گزارشگران اجازه ندارند تجمعات "غیرقانونی" را پوشش دهند یا آزادانه در تهران حرکت کنند - اما هیچ کنترلی بر آنچه آنها می نویسند یا می گویند اعمال نشده است.
از جمله خبرنگار بی بی سی نتوانست تظاهرات روز چهارشنبه در تهران را پوشش دهد.
اما گزارش ها حاکیست که جمعیت تظاهرکنندگان در فاصله میان میدان ولی عصر و میدان هفت تیر و خیابان های اطراف با پلاکارد حضور یافتند و برای پرهیز از درگیری با پلیس کمتر شعار می دادند و راهیپمایی عمدتا در سکوت انجام شد.
جان لاین خبرنگار بی بی سی در تهران می گوید تصدیق شمار حاضران مشکل است. تخمین ها از 70 و 100 هزار نفر تا 500 هزار نفر متفاوت است.
هنوز گزارشی از برخورد احتمالی با این تظاهرات منتشر نشده است.
بسیاری از تظاهرکنندگان لباس سبز که رنگ مبارزات انتخاباتی آقای موسوی است و همچنین سیاه پوشیده بودند که به احترام تظاهرکنندگان کشته شده در روز دوشنبه بود.
تلویزیون ایران در حرکتی غیرمنتظره تصاویر کوتاهی از این تظاهرات را نشان داد.
خبرنگار بی بی سی می گوید که تصویری که از حوادث شهرهای دیگر غیر از تهران وجود دارد سردرگم کننده است اما گزارش هایی از تظاهرات در شهرهای مختلف و حملات نیروهای دولتی به تجمع کنندگان می رسد.
او می گوید مخالفان روز پنجشنبه احتمالا فشار دیگر و این بار بیشتری بر دولت وارد خواهند کرد.
درخواست های مخالفان از مردم
آقای موسوی روز چهارشنبه با صدور اطلاعیه ای مرگ هشت نفر در جریان راهپیمایی روز دوشنبه حامیانش در میدان آزادی تهران را "اقدام وحشیانه و کشتار مردمی" توصیف کرد.
وی از حامیان خود خواست در روز پنج شنبه برای همدردی با خانواده کشته شدگان با استفاده از نمادهای سوگواری در مساجد و تکایا با خانواده بازماندگان ابراز همدردی کنند یا به راهپیمایی مسالمت آمیز بپردازند و گفت خود نیز در آن شرکت خواهد کرد.
وی گفت در پی برگزاری انتخاباتی تازه است که در آن "تقلب شرم آور" اخیر تکرار نشود.
آقای موسوی روز چهارشنبه همچنین در نامه ای به شورای عالی امنیت ملی نوشت: "طی ایام اخیر به کرات مشاهده می شود که همردیف با قوای انتظامی، افرادی بدون لباس فرم، بدون نشان مشخص و بدون جایگاه قانونی معین با سلاح سرد (از قبیل شلنگ، چماق، زنجیر، میله آهنی و...) و گاهی سلاح گرم در سطح شهر ظاهر می شوند و قبل از نیروی انتظامی به صفوف تظاهرکنندگان حمله می کنند".
او نوشته است که این گروه علاوه بر "تحریک اجتماعات" به تخریب اموال و وسایل نقلیه مردم می پردازند.
خبرنگار ما می گوید که دولت ممکن است بکوشد تظاهرکنندگان را به رویارویی کشانده و آنها را بی اعتبار کند.
همزمان مهدی کروبی دیگر نامزد اصلاح طلب انتخابات از مردم دعوت کرده است روز جمعه ۲۹ خرداد با لباس سیاه به سوی نماز جمعه که آیت الله خامنه ای امامت آن را به عهده خواهد داشت راهپیمایی کنند.
وی از مردم خواست "به نشانه سوگواری برای شهدای راه جمهوریت نظام اسلامی ایران" در مسیر میدان هفت تیر تا نماز جمعه تهران حاضر شوند.
مجمع روحانیون مبارز نیز از فرمانداری تهران خواسته است مجوزی برای راهپیمایی معترضان در روز شنبه ۳۰ خرداد صادر کند. بر اساس گزارش سایت رسمی مجمع روحانیون مبارز، نمایندگان ستاد آقای موسوی هم در سراسر کشور در خواست های مشابهی به استانداری ها و فرمانداری ها خواهند داد.
در روز چهارشنبه همچنان بازداشت مخالفان ادامه یافت. محمد عطریانفر، سعید لیلاز، محمدرضا جلایی پور، محمد توسلی و ابراهیم یزدی در تهران، و منصور نبی زاده، احمد مرادی و جاوید رمضانپور در بندرعباس و روح الله شهوار در مشهد بازداشت شده اند.
همچنین گزارش می شود که در طول سه شنبه شب اعضای نیروی شبه نظامی بسیج به خوابگاه های چندین دانشگاه در شهرهای مختلف حمله کردند و ضمن تخریب اموال شخصی دانشجویان، آنها را به باد کتک گرفتند. دانشجویان ایرانی از فعال ترین مخالفان سیاسی حکومت هستند.
صد و بیست استاد دانشگاه تهران پس از حمله یکشنبه شب نیروهای امنیتی و لباس شخصی به خوابگاه کوی دانشگاه که بنابه برخی گزارش ها تلفات داشته است، استعفا داده اند.
اعتراض به آمریکا
از سوی دیگر وزارت خارجه ایران با فراخواندن سفیر سوئیس که نماینده منافع آمریکا در ایران است علیه بیانیه های "مداخله جویانه" آمریکا در مورد انتخابات ایران اعتراض کرده است.
به گزارش خبرگزاری فارس وزارت خارجه "اعتراض و عدم خرسندی" ایران را در مورد بیانیه های مقام های آمریکایی در باره نتایج انتخابات جمعه ابراز کرد.
اما در واشنگتن، کاخ سفید گفت که باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا همچنان از حقوق ایرانی هایی که به طور صلح آمیز به نتایج انتخابات اعتراض دارند دفاع می کند "بی آنکه در بحث های داخلی ایران دخالت کند."
هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا نیز گفت: "این حقی محفوظ برای مردم ایران است که صدایشان را به گوش برسانند و آرایشان شمرده شود. نتیجه هر انتخاباتی باید اراده مردم را منعکس کند و این به عهده ایرانی هاست که تصمیم بگیرند چگونه می خواهند این اعتراض داخلی در باره نتیجه انتخابات اخیر را حل کنند."
وزارت خارجه نیز با قوت این ادعا را که آمریکا در امور داخلی ایران دخالت می کند رد کرد و اشاره کرد که ایران دیپلمات های سایر کشورها را نیز احضار کرده است.
گزارش می شود که دولت ایران سفرای چندین کشور از جمله کانادا و چند کشور اروپایی را فراخوانده است تا نسبت به آنچه دخالت این کشورها در انتخابات ایران می داند اعتراض کند.
کشورهای عمده غربی منصفانه بودن انتخابات را زیر سوال برده اند و باراک اوباما گفته است که ناآرامی پس از انتخابات نشان می دهد که "مردم ایران نسبت به مشروعیت رای گیری قانع نشده اند.BBC